Internet, to kopalnia wiedzy, informacji i porad dosłownie na każdy temat. Przede wszystkim kwestie kulinarne są często poruszane w społecznościach Internetu.

Dzieje się tak za sprawą blogów, programów telewizyjnych a także różnorodnych innych rozmów, dyskusji na portalach społecznościowych. W ostatnim czasie hitem wszelkich rozmów o gotowaniu, jest metoda Sous Vide. Metoda gotowania próżniowego zdobywa coraz większą popularność. W sieci naturalnie można znaleźć wiele ciekawych wskazówek, porad, w jaki sposób w ogóle do tego niecodziennego procesu się zabrać. Fani tej metody podkreślają przede wszystkim smak, zapach i utrzymane wartości odżywcze w potrawie. Dzięki temu metoda Sous Vide stanowi znakomite rozwiązanie na każdym stole. Co prawda metoda Sous Vide nie należy do prostych, wymaga od zainteresowanego odpowiedniego sprzętu a także wiedzy, jednak dla samego efektu i wartości odżywczych warto. Szczególnie, że metoda ta staje się coraz bardziej popularna. Wystarczy poczytać poczytne blogi i portale.